top of page

Les universitats publiquen les primeres llistes d’alumnes que aniran d’Erasmus

Biel Prado

26 ene 2024

Les llistes definitives es faran públiques la primera setmana de febrer

Les universitats públiques catalanes han publicat aquesta setmana les assignacions de les places d’Erasmus pel curs 2024/25, el vinent. Els estudiants, la majoria dels quals cursaran tercer de carrera quan marxin a estudiar a l’estranger, van fer la seva sol·licitud durant el segon semestre de l’any passat, a partir del novembre. Les llistes publicades no són encara definitives perquè els alumnes tenen la possibilitat de renunciar a la seva plaça si han reconsiderat la seva idea inicial o si, en cas contrari, han sigut escollits en alguna opció superior a la que s’esperaven. S'espera que les xifres d'estudiants que marxin sigui similar a la de l'any passat, de 9.454 alumnes.


En la seva tria de destins, els joves poden donar fins a vuit opcions, de tal manera que la possibilitat de marxar d’Erasmus és cada vegada més alta. A principis de febrer, encara sense una data concreta, es faran públiques les llistes tancades, quan ja s’hagin reassignat aquells que no han obtingut cap plaça i, també, quan els que han tingut més sort en la selecció hagin acceptat o renunciat a la destinació que han aconseguit.


Una de les afortunades ha sigut l'Aina Arguijo, estudiant de segon de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, que anirà a Nova York, als Estats Units. Aquesta era la seva primera opció i a hores d'ara continua sense creure's que un dels seus somnis es farà realitat: "va ser de les millors notícies que em podien haver donat". "Encara continuo molt sorpresa de què això pugui passar perquè em sembla una bogeria de somni", ha afegit.


"Encara continuo molt sorpresa de què això pugui passar perquè em sembla una bogeria de somni". Aina Arguijo, estudiant de Comunicació Audiovisual de la UPF.

Segons l’Oficina de Mobilitat i Acollida de la Universitat Pompeu Fabra (OMA), el nombre d’alumnes d’aquest centre d’educació universitària que poden realitzar una mobilitat durant els anys de grau cada vegada és més elevat: “les facultats sempre estem mirant com ampliar el volum d’estudiants que arriben i que enviem a fora, o també reforçar aquells dèficits que tenen alguns convenis bilaterals”. La coordinadora de l’OMA també creu que l’ampliació de l’oferta de beques disponibles avui en dia fa que “els alumnes i les seves famílies vegin amb millors ulls fer aquest viatge”.


“Les facultats sempre estem mirant com ampliar el volum d’estudiants que arriben i que enviem a fora, o també reforçar aquells dèficits que tenen alguns convenis bilaterals”. Coordinadora de l'Oficina de Mobilitat de la Universitat Pompeu Fabra

Imatge del Campus del Poblenou de la UPF (Biel Prado)

Un cop els centres d’estudis facin públiques les últimes assignacions, cadascuna de les universitats organitzarà una sessió informativa amb els escollits i s’ultimaran els detalls del viatge, així com els tràmits burocràtics que s’hauran de fer. Finalment, les universitats catalanes contactaran amb les estrangeres, i a l’inrevés, perquè aquestes es posin en contacte amb els estudiants d’Erasmus que hauran d’acollir durant un semestre o un curs sencer.


bottom of page